Maja Jakken – En dejlig blød overgangstrøje/cardigan til børn

Maja jakken er en smuk cardigan til min mindste datter i 3 lækre garner fra Drops, nemlig Brushed Alpaca Silk, Air og Alpaca. Den er helt enkel i et nemt struktur mønster og retstrikkede kanter.

Den har raglan og strikkes nedefra og op.  

Den er blød og dejlig varm og kan nemt bruges som overgangstrøje til foråret.

En model hvor man kan lege med farverne, skal den være tone-i-tone eller skal der være striber, det er kun fantasien og barnet ønske der sætter grænserne.

De to tynde garner, Brushed Alpaca Silk og Alpaka strikkes sammen, men Air strikkes for sig selv.

En dejlig luftig sag, der ingen tid tager at lave og så er den i et af de mønstre hvor man bare lige skal have en pind mere og lige pludselig har man strikket halvdelen, og man skulle jo bare lige have en pind mere.  

Jeg har lavet opskriften fra 2 år til 9 år, men den kan nemt laves både mindre og større.

Pindestørrelsen kan også nemt tages op på en pind 6, det kan garnerne sagtens tåle, bare vær opmærksom på at målene ændrer sig på det færdige projekt.

Vil du have knapper i, så laver du bare knaphuller jævnt fordelt i den retstrikkede kant

Detaljer om Maja Jakken af Stine Øster – 2/3- 8/9 år

TypeJakke
SværhedsgradLet

Drops garner er noget af det billigste på markedet og mange mener at man får hvad man betaler for og det tegner jo ikke godt for disse garner. Men jeg er ikke helt enig i den påstand. jeg har strikket i mange garner og disse 3 levere bestemt op til mine forventninger, Air er endda et af mine absolutte favorit garner.

Det er luftigt. blødt, har en lang løbelængde og så holder det i vask og når det så blandes med de andre 2, så er det en sikker succes.

Strikkeekspert Stine Øster

Leave A Reply