Athen Cardigan – En smuk, elegant og enkel Cardigan

Athen Cardigan er en Klassisk og lang cardigan, der er super nem at strikke. Den egner sig virkelig godt i alle aldersgrupper. Min datter Maria ville meget gerne stå model, hvis hun fik et eksemplar.

Jeg har valgt at strikke den i et af mine yndlingsgarner, nemlig Garzato Fleece. Det er så lækkert et garn. Det kan strikkes på pind 5-6 uden problemer og så løber det 225 meter. Der skal altså ikke bruges ret meget garn til et projekt. Derudover er det bare dejlig lunt og varmt.

Klik på billederne for at se dem i fuld størrelse.

Detaljer om Athen af Stine Øster – S-XL – Garzato Fleece

 
TypeCardigan
StørrelseS, M, L, XL
MålBrystvidde : 99(107)115(121) cm.
Længde fra Ærmegab : 73(74)75(75) cm.
Materiale(r)Lana Grossa Garzato Fleece
Strikkefasthed 10×10 cm15 masker x 21 pinde glatstrik på pind 6
Pinde6 mm.
SværhedsgradLet
SprogDansk

Fotograf: Lennart Øster
Model: Maria Øster

Hvorfor strikker man så langt uden mønster

Det tænkte jeg også inden jeg gik i gang, men garnet er super lækkert og den ene pind tager den anden. Det er super lækker TV strik som jeg fik et par aftener til at gå med. Den er måske lidt “kedelig” at strikke fordi der ikke er mønster i, men den blev godt modtaget. Den bliver faktisk brugt næsten hver dag og det er i sig selv den største belønning når nu man har strikket den.

Cardiganen er strikket oppe fra og ned

Jeg har designet den så den strikkes oppe fra og ned. Det gjorde jeg primært fordi jeg selv synes det er nemmest, men også fordi der findes jo så mange forskellige typer og på den måde her kan man vælge at strikke en XS Small længere eller en XL kortere. Jeg synes selv det er irriterende at strikke noget hvor jeg ikke fra start af ved om jeg ønsker længere eller ej

Strikkeekspert Stine Øster

4 kommentarer

 1. Så smuk en model og lækker Cardigan. Jeg har strikket den og den er virkelig lækker. Jeg har strikket den i det originale garn fra Lana Grossa og det er jeg glad for. Den er super let men stadig lun – Du havde ret i at den blev tung i Air – Tak Stine

 2. Malene Hvidbjerg Sabroe on

  Har du ingen opskrifter til + str altså str 48-56?
  Jeg elsker strik men kan næsten intet finde i min str.

  • Strikkeekspert Stine Øster on

   Hej Malene

   Jeg har desværre ikke lavet nogle modeller der går højere end 2X og de fleste er fra Small til Ekstra Large eller blot one-size.
   Jeg beklager jeg ikke har lavet andre, men udregningen kan man selv lave hvis det er. Det kræver lidt øvelse.

   kh. Stine

Leave A Reply